Коментари - Кокинов: Медиците нямат основания за парични искове | dnes.dir.bg
назад

Кокинов: Медиците нямат основания за парични искове

Няма юридически основания медиците ни да искат компенсации от българската държава.

Обратно в новината

Коментари - Кокинов: Медиците нямат основания за парични искове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато продаваха кръв защо не помислиха.Това тяхното и на близките им е наглост.

ами че угоили са ги , разбира се! един измъчван и изнасилван човек не изглежда в такова цветущо здраве, както те, освен ако вече изнасилването не води до разцвет на красотата добрия външен вид!

Boje Boje, vse znaeh, che balgarinat nosi drebna, zavistliva i limitirana dusha, no che e chak tolkova ovchi mozakat mu priznavam si, ne znaeh. Estestveno, che triabva da se tarsi otgovornost na togavashnia poslanik v Libiya, vanshen ministar i prochie bokluzi. Nai - goliamata izmet na Balgaria leji po posolstvata na vash grab, v koeto samo po sebe si niama nishto losho sigurno. No kogato proiaviava prestapno bezhaberie, bezdeistvie i nekadarnost v kritiichni razmeri, otgovornost triabva da i se tarsi. I ne samo ot priako postradalite v sluchaia medizi, no i ot vas, ovce takiva, zashtoto vie im plashtate tlastite zaplati i razhodkite na tia poslanizi. Slava Bogu ne i az. Neshtastnizi.

izvinete za nevejestvoto mi, no kakvo ozna4ava - &apos, ako e neprili4na duma, napi6ete ia sqs sinonim

Дай Боже и тебе така да те ''угоят'' ТЪПАКО! Дребна и мръсна душа!

Тъпако, а за тебе ли да пишат? Кой си ти?

Съдебни искове??? Какво означава това - според мен да съдят нас, всички нас, целият български народ, които ги подкрепяхма, защото пак ние трябва да платим тези компенсации.

да потърсят компенсации от мъчителите дето са ги угоили като лоени топки

Да търсят компенсации ли??? Е,това вече ще е върха на наглостта и простотията. Я ми кажете вие,кой ги е пратил да си изкарват парите там?Българската държава или те самите са решили да отидат? Много хора знаят,как заработват нашите българки там динарите. Бил съм в Бенгази, нямаше българка която да не преспиваше с арабите за пари. Не стига че толкова средства отидоха по освобождаването и завръщането им, а сега и компенсации. Това вече е безочие!

като чета какви глупости дрънкате чак ми се повдига.за сетен път се убеждавам каакво долно и продажно племе сме ние българите.какво се чудим че вече толкова години ни управляват турци,цигани и т.н.ами че ние само можем да се учим от тях,защото те са задружни и си помагат,а не като нас само да лаем празни приказки и да чакаме някой друг да ни свърши работата.жалко.

Za kogo rabotite vie gospoda mnogo brzo vzehte da sme nate temite.OT EI TAKIVA KATO VAS SME NA TOZI HAL>POBLIKYVAITE TESTOVETE MNOGO VI MOLA A NE KOETO PRECENITE ZASHTOTO NE PI6A CENIZMI,A DOSTA PRO4ETOH

Какви компенсации, от къде на къде? Защо? България направи за всяка от тях, повече отколкото за който и да било друг свой гражданин. Не е хубаво това, което са изтърпели /особено невините/, но БГ по никакъв начин- нито юридически, нито морално им дължи каквото и да било. Неправилно слагаме всички под общ знаменател. Гледайте и четете внимателно. Българският народ заслужава истината и от него зависи да я получи. Виновните, тези които са подписали, че са виновни следва да възтановят на държавата БГ парите похарчени за адвокатска защита, защото такива са принципите на законовата, правова държава. Защото в противен случай излиза, че държавата обгрижва престъпници. За сметка на съвестния данъкоплатец.

Сутринта в един от вестниците Кристиана казва, че иска да се върне в Либия. Чакайте бе джанам нямате 24 часа престой, ако стоите 2 седмици вече нямя да ви има.

do student, ti si glupak, a 123 podkrepiam te napalno. Za medicite kompencacii - machitelite da badat sadeni, kakto i togavashnia poslanik da mu s epotarsi otgovornost- sashto na Kosto i Mihailova, che gledaha da lapat kolkoto se moje poveche i Pasi-marokaneca, che ne si mradnaha prastta da zashtitat sestrite. vsichki poslanici sa edin dol drenki, ne gi e enia za sanarodnicite si v chujbina, da znaete. Ako ne dai se Boje ti se sluchi neshto, se nadiavame na pomosht na stranite chlenki ot Evropeiskia sauz!

SERGEI ANTONOV SI DOIDE NEVINEN NE POMILVAN,NEKA NE ZABRAVAME TOVA.KASMET I ZDRAVE POJELAVAM NA SESTRITE I DVAMATA LEKARI I PRESTANETE VE4E DA ZANIMAVATE NARODA S TIAHNITE LI4NOSTI,OSTAVETE GI DA SE RADVAT NA SVOBODATASI 9GODINI DOSTATA4NO SA RASPITVANI.

Аз също искам обещетение от Българската държава за 17 години геноцид, мутренски истории, постоянни лъжи и т.н.

Много си точен, напълно подкрепям написаното от теб.

Може би, според теб, трябваше и полиция да ги чака на летището и да ги конвоира направо в женския затвор в Сливен?.. А ти и другите българи в Либия, дето се възмущавали от действията на бълг.политици при връщането на медиците, за виновни ли смятате тези сестри и двамата лекари (за заразяването на децата със СПИН) или не? Защото, ако тръбим навсякъде, че са невини - е върви да бъдат отведени от конвой в нашите зандани. Ако трябваше да е така пък - как бяха конвоирани от Триполи до София? Не бяха, нали, това не беше екстрадиция... Ако пък наистина сте в Либия - какво правите там, чакате да ви вземат заложници при първа възможност или недоволство на Кадафи, на семействата и т.н. ли?.. А за евентуалните други престъпления - търговия с валута, разврат, продажба на алкохол и не знам какво си - 8 г. в затвора не стигат ли за изкупление?

PRESTANETE SAMO ZA TIAH DA PI6ETE

NE YZLOBIAVAITE BLGARSKIA NAROD NEKA SE SETAT I ZA DRYGI POSTRADALI LI4NOSTI KATOANTONOV DANO POKRAI TIAH SE SETIAT I ZA NEGO VPREKI 4E E DOSTA KSNO

AKO SEGA LEVSKI E JIV NEZNAM 4OVEKA KAK SHE6E DA SE 4YSTVA OT BLGARSKITE YPRAVNICI

А само те ли са лежали невинни в затвор, нима няма и други такива, защо не се вдигне шум и за тях, и ако имат претенци, да ги предяват към тези,които са ги затворили, това трябва да е частно дело, когато намен ми се наложи аз сам отива, разправям се и се съдя с този онзи за необходимото.Защо държата и в частнос данъкоплатеца да плаща за частни дела. Все едно аз да осъдя някого за нещо си и данъкоплатеца да ми плати ... да се съдят с който трябва ... и хайде стига вече, нали се прибраха ... занимват ни само с тях, медиите няма ли други новин,които да отразяват, или забравиха,че освен медиците има и други няколк милиона в БГ,които заслужавт внимание и които не по-малки проблеи от техните

Съвсем правилно! Един трезво мислещ и честен специарист не би се съгласил да работи при условия, които биха се отразили със сериозни последствия за болните... горките деца станали жертва на нехайство и мръсотия. Аз лично не бих поверила детето си на подобни специалисти.

За пореден път българите доказваме колко сме неадекватни. До вчера живота им висеше на косъм - сега искове ще предявяваме. Пред кого ще ги предявявате?Мислите ли ,че ще има някакъв ефект,освен един - да станем отново смешни и жалки.

Да престанем да обръщаме внимание вече на медици искащи пари.Откачихме вече от искания на медици,били те пироговци или сестри работили в Либия.Хайде дайте ни малко отдих и по-весели теми,че от Септември пак почват пироговци,свежи след отпуските.А може и някои други от бранша да цъфнат,за да ни тормозят.В най-лошият случай дайте някоя друга недоволна професия,само да не са шофьори и учители,че и те омръзнаха,а до Септември ще излапат паричките от увеличенията и още ще искат.Тези три професии май официално работят стачници,когато не се занимават в сферата не сивата икономика.А други печелят като затворници.Малко са странни признайте.Все около тях са скандалите.Защо някой инженер примерно не се прояви и дума не се чува от нормалните работещи.

SERGEI ANTONOV KOGO TRABVA6E DA OSDI?I KOI TRABVA6E DA MY PLATI NA NEGO.NE OZLOBIAVAITE NARODA>SPRETE> OSTAVETE MEDICITE DA SI PO4INAT DA SE RADVAT NA SVOBODATA SI I SEMEISTVATA SI.BLAGODARAVI

Медицинските сестри и техните роднини имат правото да търсят виновните за мъченията, липсата на ефективна закрила и престоя в затвора. Най-малкото част от тях са били натопени заради самопризнания и това, че тези самопризнания са били подписани след изтезания не дава автоматично право на оправдание. Все повече българи работят в чужбина, но българските посолствата са последното място, където биха намерили закрила. Сега поне ЕС стои зад нас, но не беше така преди 3-4 години. Има много българи, които са пострадали от бездействието на българските служби. Дано наистина със случая Либия се заеме добър адвокат и осъди държавните служители и служби, които получават средства и заплати за да защитават интересите на българските граждани в чужбина, а не да се изживяват като техни морални съдници. В този форум има доста строги съдници, това е нормално за един такъв форум, но не е нормално държавни служители да пренебрегват задълженията си и да дискриминират граждани с чието поведение не са съгласни или за които преценяват, че не са толкова значими личности, че да се намеси държавата и да помогне.

Медицинските сестри и техните роднини имат правото да търсят виновните за мъченията, липсата на ефективна закрила и престоя в затвора. Най-малкото част от тях са били натопени заради самопризнания и това, че тези самопризнания са били подписани след изтезания не дава автоматично право на оправдание. Все повече българи работят в чужбина, но българските посолствата са последното място, където биха намерили закрила. Сега поне ЕС стои зад нас, но не беше така преди 3-4 години. Има много българи, които са пострадали от бездействието на българските служби. Дано наистина със случая Либия се заеме добър адвокат и осъди държавните служители и служби, които получават средства и заплати за да защитават интересите на българските граждани в чужбина, а не да се изживяват като техни морални съдници. В този форум има доста строги съдници, това е нормално за един такъв форум, но не е нормално държавни служители да пренебрегват задълженията си и да дискриминират граждани с чието поведение не са съгласни или за които преценяват, че не са толкова значими личности, че да се намеси държавата и да помогне.

трябва най после да спрете да пишете тези простотии -.ако ваши роднини или вие бяхте на тяхно място дали щяхте да пишете по този начин каквито са ни политиците такива сме и ние за това сестрите бяха 8г. в затвора а другите държави си оправиха отишли са да изкарат някой лев а не да стоят в България за мизерни заплати които им осигорява ДЪРЖАВАТА.

Ако всичко това се беше случило с жена му, дали Кокинов нямаше да намери основателно законно основание за парични искове?!...

Да им се осигурят и персонални фитнес инструктори. Тези гадни мъчители са ги угоили до значителни наднормено тегло със садистичната цел да получат хипертония и други болести.

СТИГА ВЕЧЕ ГАДАХТЕ ЩЕ ИСКАТ ЛИ КОМПЕНСАЦИ ЩЕ ИСКАТ ЛИ ПАРИ. НЕКА ОСТАВИМ ТОЗИ ВЪПРОС ТЕ САМИТЕ ДА РЕШАТ. ТЕ СА СТРАДАЛИ ТЕ СА МЪЧЕНИЦИТЕ И НЕКА ПО СЪВЕСТ ДА ПРЕЦЕНИ , ВСЯКА ЗА СЕБЕ СИ ЩЕ ВЗЕМЕЛИ ПАРИ ОТ НАРОДА КОЙТО ГИ ПОДКРЕПЯШЕ ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ. ИЛИ ТРЯБВАШЕ КАТО ЛИБИЦИТЕ КАТО СТЪПИХА НА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ ПРЕДИ ПОМИЛВАНЕТО ДА ПОДПИШАТ ДЕКЛАРАЦИЯ ЧЕ НЯМА ДА СЪДЯТ БЪЛГАРИЯ. НО НЕКА НЕ СЕ ИЗРАВНЯВАМЕ СЪС ТЯХНИЯ ЛИБИЙСКИ МАНТАЛИТЕТ. НЕКА БЪДАТ ЖИВИ И ЗДРАВИ И ДАНО ВСИЧКО Е ЗА ДОБРО И ДАНО НЕ ГИ ЗАБРАВИМ КАКТО ЗАБРАВИХМЕ СЕРГЕЙ АНТОНОВ.

обединителната кауза на бг народ сега да не се превърне в разеденителна такава?Може би,защото този народ беше лъган и манипулиран и сега почва да го усеща.

Тук,в Либия всички чужденци,дори и либийците коментират поредната ГРЕШКА на бг управляващи и конкретно на президента Гоце.Всички казват,че по-правилно е било да скрият сестрите от камерите поне за половин час,за да създадат впечатление,че ги разпитват и работят по юридическият казус-делата им и едва след това да излезе плезидентският указ за помилването им.Всички казват,че нашите политици са тъпи и нямат нито политически усет,нито срам!Такова е мнението на най-обикновени хора,лекари и мед.сестри,не българи и окачествяват целият този цирк като простотия,която се гледа от цял свят. Защото,ако за бг управляващи номера е да се харесат на електората,скоро идат избори то света се интересува от правото,от истината и законността на процедурите.

Мисля,че нямат право на претенции,защото резултатът е дело на държавата ни.А ако трябва да се съди някой за некадърност и нехайство,трябва да напълним затворите с политици.

Гери, емирът на Катар да не се окаже, че се казва Ганю Балкански? За източника на платените пари съобщиха поне 5 версии. Не вярвам за пари на жена си, а на министри, журналисти и всякаква напаст-никак!

Хайде по-спокойно вече...нали се потвърди, че България не е изплащала компенсациите...ако някой се е охарчил, ще да са емирът на Катар и ЕС, както стана ясно вече....стига злоба

страдам от остеопороза.Днес трябваше да ми изпишат Fosamax но не би защото е минала една година от предишното изписване. На така наречените медици въпреки че не са осигурени ще им бъдат заплатени всички изследвания плюс джобни на ръка. Къде е справедливоста?

Никой политик не е виновен на медиците-те по собствена воля и по частен път са отишли в Либия. Не хулете политиците, за деянията на сестрите, нито за собствените си деяния. Когато вършим нещо по собствена воля, трябва да помним, че, ако не го свършим както трябва, ще сме сами! Нашите медици не са пожелали да си тръгнат от Либия, когато други наши и чужди медици са си тръгнали-били се мислили за невинни. То не е важно за какво те се мислят, а какво е мислил Кадафи. И сега сестрите и техните роднини се смятат за много нещо и искат още по-много нещо! А е време да разберат, че не стават за нищо, дори за санитарки, щом са допуснали вътреболнична инфекция. Слушам от сутринта как всички мазно-мазно искат да се залепят към героите на деня. Внимавайте госпожи и господа къде се лепите и колко ще ви струва, и дали няма да се поизцапате!?

Ако наистина искат компенсации от държавата, мисля, че ще трябва да носим антилентички. Съгласна съм, че много изстрадаха, но никой не ги е накарал насила да отидат, отишли са пари да печелят. Да съдят ако искат конкретна личност, и според мен това е хубавото Наде.

А, какви искове, няма искове. Те след някой-друг месец ще станат още по-неудобни и нашите мижитурки-политици ще си ги върнат в Либия за доразследване на случая. Иначе рискуват да се разбере, че само са си бъркали по дупките тези 8 години и нищо не са свършили, не само в България ами и извън нея...

Всички сте гракнали тук , но ако вие сте търкали 8 години невинни наровете в либийски затвор и са ви изтезавали, нормално е след като излезете да потърсите виновни. БГ държава - не , но отделни лица със сигурност. Аз също бих търсила отговорност на тяхно място от някои хора, защото всъщност дипломацията се активизира в последните 2 години.Защо бяха пропуснати цели 6 години, защо бяха изтезавани тези хора и защо имаше опит за самоубийство.Някой трябва наистина да поеме отговорност.

Сестрите вместо да си наведат главите заради несъвместимите с либийските закони деяния са много нагли.След като си отищъл в една страна която ти дава хляб/разбирай работа/ хубави или лошо си длъжен да спазваш законите и.А з се питам какво е търсила празната банка в кухненския шкаф на лекар Здравко Георгиев/той не е доктор защото няма защита на докторска работа,а е само лекар/?Да престанат да дразнят бълг.народ и като всяко чудо за 3 дни,по-голямото за 5 да ги забравим и толкова.Нали се отърваха живи.

Доктор Здравко Георгиев не е ли съпруг на една от сестрите,или бъркам нещо??Сина му говори само за него и нищо за баща си,а имам някакъв спомен че едната му е жена,ако не се лъжа червенокосата,която само майка и я подкрепя?

Това ще е вьрха на наглостта ако сега след всичко което направи тая страна и този народ за тях да поискат и парични обезщетения.Като че някой на сила ги е пратил там да си веят байрака.

Няма да смеят да съдят държавата. Че ще започнат да изскачат едни неща. Върнаха се. ОК! А сега по-тихо.

Няма място за каквито и да е пари от БГ за тези хора, безсрамие е те да си искат компенсаций, искайте пари от родителите на тези дечица, нали сте невинни, срам ме е че имам такива сънародници... хиляди деца в бг гладуват, но какво ви пука за тях

Мисля,че компенсации не следва да се изплащат. Смятате ли , че тези хора ще ги пожелаят. Незнам. Нека да се възстановят и постепенно да се върнат към нормалния ритъм. На българските медиите се осигури достатъчно материал за без това скучните им материали. Толкова глупости се казаха и писаха,че човек не знае на кой да вярва. Сега само за да си запълнят тъпите програми пускат само тъпи интервюта и някакви анализи от хора за които човек се пита какво правят там. Сега ще ги разкарват като мечки и всеки ще прави анализи , ще се бият в гърдите, много крокодилски сълзи. Само гледайте и вижте какво ще става........Голям сеир. И нещо което не е в темата ама е важно. Нека на изборите през есента да гласуваме повече хора. Нека да се обединим против ДПС. Не го ли направим сега , утре ще е късно.

Просто не виждам на какво основание може да имат финансови претенции към България. Дори погледнато от такава страна: кой плащаше на адвокатите от защитата - от Шейтанов до Бизанти, включително самолетите, кой пращаше пътуванията на близките, готови ли са сестрите да възстановят тези разходи на българския данъкопратец?

da se dogovoriat s holywood da napravi edna boza, toest film, za sestrite i brata i shte se oparichat malko.