Българка твърди, че е видяла изчезналия Съвестин в Лион

Нова следа по един нерешен през последните 15 години случай - този на безследно изчезналия Съвестин Деянов. Българка твърди, че е разпознала Съвестин в метрото в Лион, предаде БНТ.

Обратно в новината

Коментари - Българка твърди, че е видяла изчезналия Съвестин в Лион | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако детето е отвлечено и продадено на френско бездетно семейство, то не е лошо да открие истинските си родители...но самото то няма да иска да остави живота си във Франция за да живее в Люлински апартамент с таткото в България (не се знае дали говори и български дори). И все пак дано да се намерят.

Дано Господ Бог помогне на бащата и детето. Пожелавам им го от сърце. Чудеса се случват само на този, който вярва в тях. Успех

Кой знае какво е видяла тая кифла... Бащата света прерови, нашата полюция всичко проспа, случая неразрешен!

Много си прост/а. Кифла може да наричаш майка ти само,за възпитанието дето ти е дал/а.

Разбира се, и аз искрено пожелавам на този доблестен баща да намери сина си, когото толкова обича. Но не бива да правим медийна сензация от всеки подобен сигнал. Като гледам снимката, виждам един много типичен европейски тинейджър на около 15-16 години. Сигурно, всеки пети-шести европеец изглежда по подобен начин. Да не говорим, че Съвестин вече е на 23 години, а не на 15. Всяко неоснователно медийно раздухване на иначе важните сигнали допълнително съсипва бащата.

И защо не? Не мислиш ли, че в тези случаи медийте имат по-скоро положителен ефект? Ето репортаж, сигнал, надежда...Смятам, че е по-добре от нищо.

Дано това да и онази искрица,която да върне момчето при семейството му! Дано,да не е просто прилика а наистина да е Съвестин.Нека да свърше тази безкраино мъка на семейството!

Господи,помогни на този невероятен баща!Заслужава след толкова години мъка най-после да го възнаградиш!!!!УСПЕХ,ЧОВЕЧЕ!!!!!!!!!!!!!

Аз познавам бащат/не лично/.Той живее в съседен блок в Люлин.Всеки ден го виждам или срещам.Миличкия никога не слиза невероятната тъга от лицето ми.Много тих и скромен човек.Много често телфонира от уличен автомат.Изглежда се страхува от подслушване на GSM ли незнам.От цялата си душа му пожелавам да открие детето си ,дано да е живо и здраво защото този човек след толкова години не се примери с тази съдба. Това е истински родител.За майката не мога да кажа нищо.Не съм я виждала,може би са разделени с бащата. ПОЖЕЛАВАМ МИ В НАЙ СКОРО ВРЕМЕ ДА ПРЕГЪРНЕ СВОЕТО ДЕТЕ.

надявам се да намерат момчето а и всички тряба да мислят позитивно *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Искрено се надявам историята да има щастлив край.Стискам палци!

Надявам се да има чудеса и този самоотвержен баща да намери сина си. Но специално в този случай ми се струва фалшива следа. Никоя състаряваща програма не може да предвиди прическата на даден човек след години, а ми се струва, че тази жена се осланя най-вече на тази прилика : "Направи ми впечатление също косата му - беше по средата на път, късо подстриган, бретона..." и по-нататък отново коментира прослувутия бретон, който просто няма шанс да е същия ( е, има ама сигурно 1:10000000).

От цялата история най-странно е, че Съвестин трябва да е на 22-23 години в момента и ако е така спокойно би-могъл да се свърже с баща си, но не го е направил.

Не се знае как са го "обработили", може да мисли, че е продаден или че родителите му са мъртви или нещо от сорта. Ако е жив, със сигурност не знае истината за изчезването си. Но дано да е жив и да го намерят!

и аз така мисля

Намали малко филмите - "От местопрестъплението" ти идва в малко повече.

Дано намерят момчето !

Не ми е ясно как някои хора, без да познават жената, бързат да правят изводи. Ами изчакайте да видите как ще се развие случая, тогава говорете, многознайковци. Не е невъзможно да е така, както тя казва. Момчето може да я е чуло да казва нещо на български и затова да я е гледало вторачено.

И аз това си помислих.

Отваря се сериозна работа за българската милиция /полиция тук няма/. А това означава сериозни разходи, липса на доходи /рушвети/, означава и професионализъм. Това не е като да набиеш някой заподозрян, тук се иска акъл.Затова е добре да ме намели Ивтерпол и френската полиция , тези тук дръвници не могат да бъдат полезни с нищо. Не стават.

Този баща даде пример на всички ни за лично достойнство и обществена позиция ! Тука всички дават коментари, някои супер тъпи, но ако ви се случи такова нещо, ще легнете и ще мрете ! Да не дава господ! Той има сили да се бори и за всички вас, които не дай си боже един ден ще са в неговата позиция. Човека може да умре с тази си надежда , но поне ще е достойно и ще е направил и невъзможното да намери сина си.

вярвам ,че детенцето е живо и здраво и един ден ще прегърне баща си!

А дано, ама надали .. Дано не звучи цинично, но след толкова години .... И все пак това си е лична драма, не обществена, пак манипулации ...

Всяка обществена драма става и лична. И обратното. Колкото е лична драмата, толкова е и наша. Ние българите сме такива - на никого не желаем зло, не сме индиферентни към човешката мъка, радваме се на щастието на другите. И знаем, че общата молитва и очакване с надежда имат голяма сила. Не изключвам новината да е творческа, а не фактическа. Но тя е повод да обединим мислите/молбите/пожеланията си за добро. Отново!

Писна ми от тоя суек мазан баща му. мине се не мине тича по медиита да занимава всички. Съвестин, та Съвестин. 15 години вместо да дреме по медиите да си беше направил още 2, 3 съвестновци.

Както казва покойният Г.Черкелов в една от ролите си:"И-ди-от"!

Баш си бай Ганьо!!! Много по-лесно можеш да приемеш смъртта на детето си, отколкото неизвестността. Като не си преживял такова нещо-не пиши простотии!

Това няма да е Ganio! Ганювците може да са прости, но не са жестоки. Всякакви пишат по форумите с цел да размиват темите или да насъскват срещу българите! Някои си изкарват хляба така - криза е. :)

Ей помияр толко ли си жалък и нещастен, че намери тук да си изливаш злобата от нещастното си съществуване боклук. Тук където всичко е анонимно и няма кой да строши главата. Смееш ли да му го кажеш в лицето а?

иди и се наври там откуде сереш тупак нещастен

Абе Ти си поредният егоистичен тъпак,ти имаш ли деца? Опазил Господ децата,от родители и хора като теб! Как не те е срам да говориш така? Това е мъката на един родител,които не се отказва от детето си! Тебе не знам кои те е правил,обаче си личи,че си ГРЕШКА НА ПРИРОДАТА!

Абсолютно съм съгласен с Ганьо,че бащата взе да става досаден.Помислете колко много хора губят близки хора всеки ден при различни обстоятелства(катастрофи,наводнения,убийства и....ледени висулки).Ако всички тръгнем да плачем всеки ден по медиите,най много да депресираме и останалата част от обществото.Всяка мъка има начало и трябва да има край.Мисля че 15 години са прекалено дълго време.

Когато случая е НЕРАЗРЕШЕН ненормалнико, нямаш право да правиш подобни сравнения и да определяш кой как ще постъпва за да НАМЕРИ детето си или поне да разбере ,ако се е случило най-лошото..Иначе няма покой .

Да,трябва да се вярва дори и в чудеса, защото такива стават в този свят.Аз също като бащата вярвам, че детето е живо и ще се върне рано или късно в дома си,при родителите си.Ако всички мислим в тази посока, ако от сърце и душа искаме това да стане, то ще се върне.Бог е любов, затова ни трябва повече любов между нас-човеците,за да се случват чудесата които искаме. Нека започнем да мислим повече позитивно, отколкото винаги да отвръщаме с негативизъм, омраза и ирония.И в най-лудия и в най-големия престъпник можеш да намериш човека ако го търсиш. ДА, нека потърсим човека и ще го намерим.

а дано да е тои и да го открият!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

По - добре да кажеш " поне опитах " отколкото " трябваше да опитам ".. !!

Голяма е мъката на родителите, дано се намери момчето, въпреки, че след толкова време едва ли има реални шансове, но като чета пишещите до тук, все ми се струва, че гледат прекалено много сериали по телевизиите.

Дано да се узнае за това дете и този баща най-после да намери спокойствие...........

Много мъка са изживяли бащата и майката . Не го пожелавам на никой. Дано да се намери детето, разпознаването с ДНК е лесно .

Щом има видеозаписи и регистрация с лични карти проверката е сравнително бърза и лесна и определено си заслужава. За съжаление, вероятността дете отвлечено в България преди 15 да е живо и здраво е много малка..... по-скоро или е убито или продадено за органи т.е. пак убито. Замисляли ли сте се защо никой не краде деца и жени от Израел?! - защото следва бърза и жестока СМЪРТ!!!! Държавата трябва да се погрижи български деца и български жени никога повече да не се крадат и никой дори и да не си помисля за това!!!! ... иначе БЪРЗА И ЖЕСТОКА СМЪРТ !

не разбрах само как във франция се регистрират личните данни на хората, които влизат в метрото. купуваш си билет или билети от машината и си ползваш метрото... иначе една приятелка ми разказа как 2 нейни съученички изчезнали преди 20 години, едната се обадила преди 5 години на майка си отнякъде и казала, че е попаднала на лоши хора, но че сега е добре и да не я търсят повече и затворила. така че надежда винаги има.

Добре де -ЗАЩО ДА НЕ ВЯРВАМЕ на жената? АМИ дай Боже да е вярно-и тогава ли ще плюете по форумите.

Естествено. Сега не ми идва на ум за какво но 100% ще се намери за какво да се плюе и при такава ситуация. Това е български манталитет.

Тази жена има нужда от психиатър, вероятно. Но защо журналистите търсят такива грозни "сензации" ? Не стига, че родителите на изчезналото момче цял живот ще страдат, ами и това сега.

Абе бащата какво се самозалъгва, детето най-вероятно не е живо. Не искам да звуча цинично, но за 15 години щеше да има ново дете и вероятно да е по-щастлив.

Пишеш глупости! Детето не е някаква вещ, която ако изгубиш можеш да си купиш нова и да се утешиш! Сигналът на тази жена трябва да се провери! Нищо не е случайно- това е знак, че детето е някъде и ще бъде намерено. Чудеса са ставали и ще стават! Успех!

Имаш ли дете? Вероятно не! Не можеш да съветваш хората да си направят друго дете и да са даже по-щастливи отпреди. Човека вярва на всяка надежда, че детето му ще се върне. И му го пожелавам от сърце!

И аз се надявам и се моля да си намерят детето! Който пръст на ръката си да порежеш те боли еднакво, не може да забравиш едното си дете, макар да обичаш и другите дори ако са десет!

Детето не е куче, че като ти умре едното да си вземеш ново. Всяко дете е личност, отделен индивид с уникални качества и достойнства. Ти би ли заменил майка ти когато умре с друга жена?

ОТ СЪРЦЕ ПОЖЕЛАВАМ НА БАЩАТА ДА НАМЕРИ СИНА СИ! ТОЗИ ЧОВЕК НАПРАВИ И НЕВЪЗМОЖНОТО! ДАНО ДА Е НЕГОВОТО ДЕТЕ! ДАНО ДА ГО ОТКРИЕ!!! УСПЕХ!

не е изключено просто да търси някаква популярност

моля се на господ,да има касмет бащата на савестин и това момче да е синат му! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Помагай Господи, дано да намерят момчето!!!

Аз пък искрено се надявам този баща да намери сина си, дали в Лион или някъде другаде по света. Колкото повече такива сигнали има, толкова повече нарастват шансовете му. Аз лично нямам деца все още, но такова нещо не пожелавам да се случи и на най - големия ми враг - човек да загуби детето си. Какво друго да го крепи човека, освен останалата надежда.

човече стискам ти палци дано дано успеш, доволно си страдал. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тази наша сънародничка е трябвало само да се свърже с местната полиция и тихомълком да проверят нещата. Щом и видеокамери има и регистрация на входа/изхода от метрото. А не да се прави сензация в медиите и да се дават напразни надежди на родителите. Защото ако не е той - представете си новата болка и разочарование за родителите на детето. И това че я гледал втренчено? Все едно е искал да и каже - "ти си българка, искам си у дома, помогни ми"? Глупости!

Преди година и половина, в Стара Загора, стиснахме си ръце, поздравих го, попитах го как е и какво прави по тоя край, защо се е подстригал толкова късо и чак когато заговори, разбрах че това не е моя съквартирант, скойто съжителствах преди 7 години. Не само физиономия, а стойката му беше същата.

Ти пишеш за двойниците. Двойници има, но в този случай е възможно наистина да става въпрос за откриване на детето. Има необясними неща и съвпадения. Не е ли някакъв знак да види тази жена снимката и веднага да види детето в метрото... Трябва да се провери непременно.

типично по български гледате веднага най-лошото и да се съмнявате, може и да е лъжа или просто припознаване има ли значение, бащата живее с надежда вече 15 години, нека да го подкрепим, аз съм родител и също бих се надявал до смъртта си, а българите са най-лошите гадове и хора без души

Глупости! Чудите се с какви глупости да пълните главите на хората!

Четенето на такива новини не е задължително! Пусни си малко чалга!

Дано е това детенце, ако не се проверява всеки сигнал , как би могло да се намери. Според мен обаче в този случай има неизяснени моменти от разследването.