С блокада на пътя на Дюлинския проход ще продължат протестите на жителите на Несебър. Недоволството на гражданите е насочено срещу Специализирания съд и Специализираната прокуратура, които удължават вече един месец арестите на кмета на общината Николай Димитров и двама общински съветници. Те бяха задържани по време на предизборната кампания и обвинени в купуването на гласове.

Подписката е под мотото "Ние гласувахме без страх" и вече е подкрепена от 4 хиляди души. Тя се разпространява на 5 места в стария и новия град.

Ефективни протести и блокада на Дюлинския проход са следващите действия, които подготвят от Инициативния комитет издигнал за 4-ти кметски мандат кандидатурата на Николай Димитров. Петицията в негова защита се разпространява в интернет, а отвореното писмо се подготвя от неправителствените организации и сдруженията в морската община.

Междувременно наблюдаващия делото прокурор Валентина Маджарова е отхвърлила искането на защитата на Николай Димитров делото срещу него да бъде прекратено по некомпетентност.  Очаква се по внесения иск да се произнесе Апелативната специализирана прокуратура.