На 1 май ще започне рехабилитацията на входа на Бургас от автомагистрала "Тракия", съобщиха от пресслужбата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, цитирайки министър Николай Нанков. Отсечката е с дължина близо 8 км и в момента е в тежко състояние. На 1 май министър Нанков ще инспектира обекти в Бургас.

Министър Нанков е допълнил, че очаква до средата на юни да бъде завършена рехабилитацията на пътя Поморие - Ахелой. Ще се работи също по 7 км от автомагистрала "Черно море", пътищата Добрич - Албена, както и по пътя за курорта "Златни пясъци".

През тази година ще бъдат ремонтирани десните тръби, в посока София, на тунелите "Ечемишка" и "Витиня", както и мостовите съоръжения в най-критично състояние по автомагистрала "Хемус". Ще продължат ремонтите по около 40 пътни участъка, сред които са Източната дъга на Софийския околовръстен път, изхода към Благоевград между Владая и пътен възел "Даскалово", отсечки в Северна и Северозападна България.

Продължава изграждането и на автомагистрални отсечки. В рамките на тази година ще приключи строителството на още 30 км от автомагистрала "Струма". Започнало е изграждането на 9.3 км от автомагистрала "Хемус" между Ябланица и пътен възел "Боаза". Предстои тръжна процедура за други 52 км от магистралата. Ако бъдат сключени договори по започналите тръжни процедури за тунел "Железница" и пътя до Калотина, през тази година ще започне работата и по тях.