Служители на "Криминална полиция"-Бургас са задържали 41-годишен мъж, запалил товарен автомобил в Поморие, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

По време на инцидента товарният автомобил е бил паркиран на улица "Георги Конодолов"6. Зад него се намирали два леки автомобила. Автомобилите са на един и същи собственик. И трите коли били залети със запалителна течност, като единствено бързите действия на огнеборците ограничили огъня и не допуснали разрастването му до леките коли. При извършения оглед е намерена и иззета разтопена пластмасова бутилка със следи от петролен продукт.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни действия е установена самоличността на прекия извършител на палежа. Заедно с него е задържан и негов съучастник /54 г./. Той е управлявал автомобила, с който двамата се придвижили до Поморие. Последният към момента е свидетел по образуваното досъдебно производство, а спрямо 41-годишния мъж са повдигнати обвинения и срокът на задържането му под стража е удължен с прокурорско постановление до 72 часа.

Снимка: МВР Бургас

След задържането на извършителя на палежа, в обитаваната от него квартира, разположена на ул. "Княз Борис Първи" в Поморие, са намерени и иззети дрехи и обувки със следи от запалителна течност, голяма сума пари, бокс и законно притежаван пистолет.

Снимка: МВР Бургас

Причините за палежа, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване. Работата по случая продължава под прякото ръководство и наблюдение на Бургаската районна прокуратура.