В бургаския квартал "Меден рудник" правят паркинг за 100 коли. Проектът е финансиран по програма "Моят град, моят квартал, моята улица". Става въпрос за паркинг за 100 автомобила в междублоково пространство. На същото място преди години имаше безразборно поставени незаконни метални гаражни клетки, съобщават от общината.

Първият проект се реализира в "Меден рудник" заради изключителната експедитивност при кандидатстването и пълното разбирателство между домоуправителите от блокове 76 и 80, между които се намира теренът. Хората единодушно пожелаха големия паркинг, който в момента Общината изпълнява със свои средства.

Снимка: Община Бургас

Има още няколко одобрени проекта по програмата.

Те са на различни места в града и изпълнението им е планирано за началото на следващата година. За съжаление, програмата няма как да стартира в голям мащаб, тъй като през 2020-а Община Бургас извърши множество извънредни харчове за справяне с кризата, причинена от коронавируса, най-вече за медицински апарати и консумативи. Но тя със сигурност ще продължи да се изпълнява през следващите години, съобразена със състоянието на местната хазна.