Мобилните екипи на Домашния социален патронаж в Бургас започнаха ваксинирането по домовете на възрастните хора и лицата с увреждания, които са потребители на социалната услуга и нямат възможност да посетят зелените коридори в здравните центрове, в които се извършват имунизациите, съобщават от общината.

В двата мобилни екипа влизат младите лекари - д-р Анна Цветкова и д-р Стела Сивева, назначени по новата общинска програма в сферата на училищното здравеопазване в Бургас и социален работник от домашния патронаж, който познава възрастните хора и състоянието им.

Лекарите преминаха миналата седмица обучение от специалистите на РЗИ - Бургас за работа с ваксините.

Преди да им бъде поставена ваксина, лекарите ще извършат медицински преглед на потребителите на услугата, затова дали са здрави и може да им се постави ваксина.

"Щом има желаещи потребители на социалния патронаж да се имунизират, но не могат сами да го направят, ние ще направи всичко възможно да осигурим най-добрия начин, за да може в спокойна атмосфера и в домашни условия тези хора да бъдат ваксинирани", сподели кметът Димитър Николов.

Желание да им бъде поставена ваксина в домашни условия са заявили до момента 120 потребители на услугите на Домашния социален патронаж в Бургас.