Учениците в 13-те общини на област Бургас ще продължат да бъдат в грипна ваканция и през следващата седмица. Тя е удължена с два дни - 3 и 4 февруари. 5 февруари е редовна междусрочна ваканция.

Решението е взето днес по време на заседание на щаба за борба с грипа и острите респираторни заболявания. Така учениците в област Бургас ще бъдат на училище в четвъртък /6 февруари/.

Причината за удължаването е, че през последната седмица броят на заболелите на възраст от 5 до 14 години се е увеличил. Това са деца в училищна възраст и е основание за още два дни грипна ваканция. Следващото заседание на щаба, на което ще бъдат обсъдени новите резултати, е в сряда /5 февруари/.

Грипната епидемия в област Бургас остава в сила, а с това и всички предприети мерки. Детските градини продължават да работят при "засилен филтър", с ограничен достъп на родители и външни лица, преустановяват се плановите операции, свижданията в болничните заведения, консултациите на здрави бременни жени и деца, както и всички профилактични прегледи и имунизации.