Учениците от 6-ти до 12-ти клас в училищата на територията на област Бургас ще се обучават в дистанционна форма от утре до 25 ноември включително. Това реши Областният щаб за борба с COVID-19 след разглеждане на данните за заболеваемостта в региона.

На този етап учениците от 1-ви до 5-ти клас остават в училище, а преминаването им в онлайн форма на обучение ще е само в краен случай. В тази възраст е задължително децата да бъдат в присъствието на възрастен, което е основния аргумент на Щаба да останат в училище.

Въпреки това, при регистрирана заболеваемост над 20 процента, директорите на училища могат да поискат онлайн обучение и за най-малките.

Децата и учениците до 18-годишна възраст ще могат да посещават големите търговски центрове само с придружител. За спазването на мярката ще следи Областната дирекция на МВР.

По данни на полицията наложените ограничения в заведенията за хранене - дистанция между масите, носенето на предпазни средства и времевата рамка на работа, се спазват. Проверките продължават.