Шест тръби от водопреносната мрежа на територията на бургаския квартал "Победа" са пробити незаконно. Към направените дупки са прикрепени маркучи, от които денонощно и безконтролно се излива с пълен дебит питейна вода. Тръбите се намират на улица "Тамара", а маркучите са отведени към четири съседни на нея улици. Това съобщи общественият посредник на Община Бургас Тодор Стамболиев, след получен сигнал от граждани.

Стамболиев е изпратил писма до директора на ВиК-Бургас, директора на местната полиция и кмета Димитър Николов за предприемане на незабавни мерки за отстраняване на течовете и установяване на виновните лица.

Преди година и половина бе спряно водоподаването към нередовни абонати в квартала "Победа", заради натрупан дълг в размер на около 100 000 лева.

Явно същите нямат намерение да платят задълженията си и предпочитат да потребяват вода незаконно, отново без да плащат. В настоящата ситуация, в която Бургас е заплашен от водна криза, това е сериозно нарушение на законите в нашата страна, които са еднакви за всички и всеки е длъжен да ги спазва, каза Стамболиев.

От ВиК-Бургас съобщиха, че всички незаконно монтирани устройства за крадене на вода от водопреносната мрежа ще бъдат елиминирани. Екипи на дружеството са на място и работят по случая.