Сериозно развитие предстои по позабравения проект с Океанариума в Бургас, съобщава Флагман.бг.

Представители на "Уотър Атракшънс Къмпани Плюс" АД, които съвсем скоро се сдобиха с нов партньор по изпълнението - турска фирма с богат опит, са изпратили писмо до Бургаския общински съвет, с което да затвърдят намеренията си за възобновяване на проекта.

Внесеният документ уведомява администрацията за някои от извършените до края на календарната 2018 г. дейности по изпълнението на договорните задължения по изграждането на проекта.

А именно: Издаването на банкова гаранция за екологичен риск в размер на 500 хил.лв.; изплатената сума в размер на 60 хил. лв. по сметка на Община Бургас, която представлява плащане на дължимата за 2019 г. концесионна такса.

Проектът изглежда ще бъде възобновен. Оптимистичните прогнози са до няколко години Бургас да се сдобие с дългоочаквания Океанариум. В рамките на възможното е и строителството да започне още през януари догодина.

Фирмата презентира пред Община Бургас обновения проект за Океанариум до няколко седмици.

С този срок съвпада и посещението на представител на турската фирма, която е новият партньор на "Уотър Атракшънс Къмпани Плюс" АД. Той ще се срещне с администрацията на 22 ноември.

"Имаме уверението им, че до 15 декември ще ни бъдат предоставени изходни данни за започване на работа по събиране на съгласувания по съответните експлоатационни дружества. Предаването на идейния проект е договорено за 24 декември", пишат от "Уотър Атракшънс Къмпани Плюс" АД.