Над 40 кг канабис са иззети при спецакции на територията на Бургаска област през последните дни. Служители на полицията в Поморие са извършили проверка на къща на ул. "Гео Милев" в града, обитавана от 44- годишен местен жител. В помещение, разположено между първи и втори етаж, те открили специално оборудвана оранжерия за отглеждане на канабис - шумо и звуково изолирана, обезпечена с вентилационна система, топлинно излъчващи лампи, капково напояване и климатик.

В помещението имало 169 саксии с канабисови растения със средна височина от 90 см, както и 12 пласмасови туби с различна вместимост с течни торове и препарати. Намерена е и найлонова торба с почти изсъхнала тревна маса.

В хода на разследването било установено, че общото тегло на откритата зелена тревна маса и съцветията е близо 40 килограма. Извършени са множество процесуално- следствени действия, разпитани са свидетели.

Назначени са химическа и агротехническа експертизи. Мъжът е задържан, привлечен и разпитан в качеството на обвиняем. Събраните до момента материали са докладвани в Районната прокуратура - Поморие.

Други близо 2.5 кг от същата дрога са открити от служители на РУ - Айтос при претърсване на частен дом в с. Лясково, обитаван от 28 - годишен мъж от Бургас, с криминални регистрации и осъждан.

Канабисът бил укрит в различни тайници на къщата и в двора на имота. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.