Полицията залови в ранни зори два транша на нелегални иракски мигранти - единият при влизане в Бургас след гонка, а другият - при село Антоново на Подбалканския път, укрити в тайник на камион и на път към София. Задържани са общо 24 иракчани и трима трафиканти - сириец и двама българи.

Около 6:30 часа тази сутрин автомобил комби "Сеат Алхамбра" със софийска регистрация не спрял на полицейски сигнал за проверка при влизане в Бургас откъм Созопол и започнало преследване. След организирани заградителни мероприятия по маршрута на придвижване на автомобила, той е спрян в района на бензиностанция Лукойл, на ул. "Тодор Александров".

Водачът на автомобила не е представи документи за самоличност, но се е самоопределил като сириец. В автомобила са открити 11 мигранти от Ирак.

Други 13  нелегални иракски граждани, от които две жени и две деца, са заловени също в ранните часове и на Подбалканския път София - Бургас, край село Анево. Те са пътували в камион, оборудван със специално пригоден тайник.

Пътували са в посока София. Спрени са от патрул на РУ-Карлово на стоп палка. Полицаите са извършили проверка и са установили тайника в камиона. Арестувани са шофьорът и негов спътник - и двамата са български граждани.