Регионалната здравна инспекция ще позволи на созополския "Хедон бийч бар" да работи отново. Заведението отваря врати официално още в сряда, съобщи директорът на здравната инспекция в Бургас д-р Георги Паздеров пред "Грамофона".

Плажният бар беше затворен в петък след серия от сигнали и проверки. Причината е, че заведението създавало шум и след 23 часа вечерта, което противоречи на Закона за шума.

"Подадоха си заявление, имат нов набор от документи, сменено работно време и направихме контролна проверка", обясни д-р Паздеров. Той вече е уведомил и полицията, че Хедон отново има право да работи.

По същата причина тогава беше затворен и "Какао бийч" в Слънчев бряг. Оттам не са искали отмяна на заповедта, не са подали и жалба в съда.

Второто заведение, което беше затворено в петък - Какао бийч, все още би трябвало да е затворено. Оттам не са искали отмяна на заповедта, до момента не са подали жалба и в Административния съд.

Затварянето на заведенията стана повод за поредни искри в коалицията на Обединените патриоти. Волен Сидеров вчера разкритикува акция "Шум", защото според него тя се провеждала избирателно срещу определени бизнесмени.