Не само подкрепям идеята на кмета на Бургас Димитър Николов за четирилентови пътища от морския град до общините в региона, но я обсъждаме и с вицепремиера Томислав Дончев. Ще реализираме тази идея - скоростни пътища, които да свързват общините с Бургас. Това каза пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Той допълни, че реализирането на тази идея ще даде път и на много други регионални проекти.

По-рано днес министърът на регионалното развитие, кметът на Бургас, председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Дончо Атанасов и бургаски депутати от ГЕРБ, направиха инспекция на реконструкцията на пътния участък Ветрен - Бургас. Ремонтът на отсечката ще приключи до 5 юни.

Обходът на Ахелой е в график, до 18 май ще приключат всички дейности и за летния сезон двете отсечки ще са готови. За обхода на Поморие също има избран изпълнител, но текат обжалвания. Нашата цел е до следващия туристически сезон да приключим с обхода на Поморие и северната дъга на Бургас, заяви още министър Нанков. Той допълни, че над 100 милиона лева са инвестирани в пътна безопасност и изграждане на пътища в Бургас и региона.

Готов е и техническия проект за пасарелката на Атия и до края на май ще започне строителството.

Между 8 и 10 процента от всеки проект отделяме са за пътна безопасност, каза още регионалният министър. Той съобщи още, че започва проектиране на шумоизолираща стена в бургаския квартал "Сарафово", заради многобройните жалби на граждани от шума на самолетите.