Община Бургас осигури електронни дистанционни термометри за всичките 49 училища и 33 детски градини на своя територия. Директорите са инструктирани да измерват с тях температурата на децата още при влизането в учебните заведения. Няма да бъдат допускани деца, които имат дори и най-малките симптоми за настинка или грип. Осигурените термометри са достатъчно за всички входове на учебните заведения. Това съобщиха от пресслужбата на общината.

Училищата вече са заредени с достатъчно количества хигиенни и дезинфектиращи материали и препарати, диспенсери и антибактериални течности. Дезинфекция ще се извършва между двете учебни смени и вечер. Дръжките на вратите, чиновете и подовете ще се обработват през няколко часа.

До учебните заведения няма да бъдат допускани никакви външни лица. На входовете на училищата ще има дезинфектиращи постелки.

От днес учебните часове се провеждат в обичайната си продължителност и график. В Бургас се отчита спад на заболелите от грип Б и остри респираторни заболявания.

Въвеждат се още по стриктни мерки по отношение на превенцията срещу коронавирус. Остава засилен контрола върху ежедневната дезинфекция на автобусите на градския транспорт, автогарите, търговските центрове и обществените сгради. Осигурени са маски и дезинфектанти за служителите в Домашен социален патронаж, които ежедневно се грижат за възрастни хора. Извършват се ежедневни дезинфекции на службите за социално настаняване, както и на приюта за бездомни.