Партерна стена на жилищна сграда рухна в Бургас при изкопни работи за строеж на нова кооперация. Инцидентът е станал на улица "Кавала" 19 днес на обяд.  70-годишен мъж, който живее на партерния етаж, е евакуиран, той не е пострадал.

Мястото е точно срещу сградата на Регионалното управление по образование и в момента строителните дейности са преустановени, съобщи "24 часа".

Срутената стена е част от общинска сграда, която се ползва от хора в неравностойно положение, а мъжът ще бъде настанен на друго място.

"Получихме сигнал по обед и веднага спряхме строителството на обекта. Иззета е документацията на строителната фирма, ще бъде проверена не само тя, но и проектантът на сградата и упражняващият строителен контрол. Санкцията при нарушения е до 30 хил. лв.", обясни директорът на РДНСК Бургас - Милен Ненчев.

Той уточни, че в сградата, чиято стена рухна, не е имало обитатели, освен възрастния мъж. Двуетажната постройка ще бъде укрепена.

 Управителят на строителната фирма Николай Богов, обясни пред bTV, че напорът на тежестта на къщата е доста голям, а самите укрепителни съоръжения също са били изкривени и унищожени буквално.

Основните строителни дейности по новата сграда ще продължат, след като срутената стена бъде укрепена. Багажът на евакуирания възрастен мъж ще бъде изнесен, след като сградата бъде обезопасена.