Бургаската окръжна прокуратура изготви протест срещу определението на съда, с което бе наложена мярка за неотклонение "домашен арест" спрямо 33-годишния Камен Филипов. Той е с обвинение, че по непредпазливост е причинил смъртта на двама души - блъснал ги е докато са проверявали щетите по автомобилите си след лека катастрофа в петък вечерта.

По-рано днес жители на село Росен протестираха срещу решението на Бургаския окръжен съд да освободи под домашен арест шофьора на автобус Камен Филипов. На 28-и февруари през нощта Филипов блъсна и уби на пътя Бургас-Созопол 22-годишния Тодор Тодоров и кмета на созополското село Присад - 46-годишната Ванча Байлова. Трагедията се разигра на 1 км след изхода на областния град.

Бургаският окръжен съд неправилно е взел решение, че шофьорът на автобуса, помел двама души на пътя, няма да се укрие, казаха пред БНР Мария Тодорова, майка на загиналия Тодор, и други жители на село Росен.

"При две убийства той лежи в къщата си, в дома си. Убиецът трябва да е зад решетките, а не да си е вкъщи. Няма значение дали е турчин или българин. Това, което стана, беше много лошо за нашето село. Това дете израсна в нашата махала. Това, че са го пуснали под "домашен арест", той ще отиде в Турция и няма да се върне", казаха хората.

Пропуск в Закона не позволява на защитата на пострадалите да обжалват съдебното решение, каза адвокатът на семейство Тодорови Борислав Янков.

"Нямаме тази възможност да го обжалваме. Такава възможност има единствено прокурорът", посочи той.