Временна организация на движението ще бъде въведена на Архангелова задушница. Движението за автомобили в района на траурния парк ще бъде организирано еднопосочно, като ще се влиза от входа до бензиностанцията, а ще се излиза през ул. "Транспортна".

Движението по ул. "Транспортна" от кръговото за гробищата до кръстовището за универсалния магазин, ще бъде отклонявано към бул. Димитър Димов.

Ще се пропускат само товарни автомобили и автобуси от градския и междуселищен транспорт.

Последната задушница за годината

На Архангелова задушница, така както при другите задушници, се правят общи трапези. Наричаната още Голяма задушница, тя е последната за годината, затова на общата трапеза на гробищния парк се поставят седем различни ястия (между които любими на починалия), за да "чуят" благослова на мъртвите в настъпващите коледни пости. Първата хапка се слага на земята, а първата глътка вино се излива, не се пие и споменаваме починалите с думите "Бог да прости". Старите хора казват, че видиш ли мушица или пеперудка да жужи около тебе на този ден, значи душата на покойника е дошла.

Правят се помени или, наричани още - раздавки, подавки. Раздават се на близки, комшии, роднини, дошли на гроба на починалия, а също и на другите хора около съседните гробове, дори на непознати.

В раздавката за Архангелова задушница традиционно присъства вино, варено жито, питки (или хляб), пилешко, агнешко или въобще месо, дребни сладки, бонбони, ябълки и други плодове, кекс, но всъщност можете да подадете, каквото пожелаете. Житото символизира възкресението, хляба и виното - за спомен на Христовата жертва за нас.