Започва изпълнението на график за дезинфекция на улиците с хлорен разтвор в Бургас, а в акцията ще се включат и екипите на пожарната. Ще бъде използван целия наличен човешки и технически ресурс на почистващите фирми. 

Допълнително ще се търси и съдействие от Пожарна безопасност, за да се осигури необходимата техника при изпълнението на тази задача в по-кратки срокове.

Дезинфекция ще бъде извършена във всички квартали на града, включително и в тези с концентрирани ромско население - "Победа", "Меден рудник", "Горно Езерово" и "Долно Езерово".

Администрацията в Бургас вече осигури медиатори, като мярка срещу често неоснователното посещение на лекарски кабинети и болници от страна на ромите, които през последните няколко дни масово се завръщат в града от чужбина.

От днес пък започна и доставката и монтирането на диспенсърите с дезинфектант на обществени места. Приоритетно те ще се поставят във всички здравни заведения и медицински центрове.

След това диспенсъри ще се монтират в 44 големи магазини, 110 малки търговски обекта както и на публични места, където има голямо движение на граждани като спирки и пешеходните зони.