Полицията в Бургас получи 73 патрулни джипа. Те бяха предадени днес в морския град на официална церемония. Двадесет от колите са предназначени за зоналното жандармерийско управление в морския град, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Автомобилите са осигурени в рамките на механизма за спешна помощ на фонд "Убежище, миграция и интеграция" и фонд "Вътрешна сигурност" и във връзка с Рамковото споразумение "Подкрепа за справяне с миграционния натиск по българските външни граници"

Новите патрулни джипове имат система за разпознаване на регистрационни номера. Освен това сравняват резултатите от разпознаването със списък от издирвани номера. Всяко от колите е оборудвана с механично устройство за принудително спиране на превозни средства, мобилен термопринтер и таблет.

На церемонията днес по предаването на автомобилите присъстваха кметът Димитър Николов, областният управител Вълчо Чолаков, заместник-апелативният прокурор Йовита Григорова, административният ръководител на Бургаска окръжна прокуратура Георги Чинев.