Модел на колата на Джеймс Бонд - Aston Martin  DB5, ще бъде представен на първото в Бургас изложение за автомоделизъм, наречено "DiecastCarsBG", съобщиха от общината. Събитието е тази събота (14 септември) и ще е в Културен център "Морско казино".

В изложението участват близо 2000 умалени модели на автомобили. Най-редките и ценни от тях ще бъдат подредени в зала "Георги Баев" в културния център. Част от тях са полицейски Mercedes "Ponton" от 1953, Autoart- Mercedes 600 oт 1966, ще има още и модели на CMC, Minichamps, Kyosho, Otto models, GT Spirit, модели на Ferrari, Porsche, Lamborghini. В изложението са включени и модели на Лада, Москвич, Волга, Зил, Газ и дори строителна техника.

Участват още и модели на мотоциклети и таксита, а за първи път ще бъде показан и умален модел на състезателната кола на първата жена - рали шампион. Макетът е изработен в Украйна. Експонатите, които са различни по вид и дизайн - от ретро до модерни и тунинг модели са собственост на близо 100 колекционери. Изложението е част от 12-тата поредна сбирка на DiecastCarsBG форум за автомоделизъм, която се провежда за първи път в Бургас.