Собственици на хотели в Бургас ще намалят цените на нощувките в базите си по повод тематичния уикенд "Дни на хотелите", който ще се проведе в морския град е от 13 до 15 май. Гостите на града ще могат да се възползват от нощувка или услуга в хотел на преференциална цена в посочения период.

До 30 процента ще са намаленията, които предлагат местата за настаняване в Бургас и района му. В уикенда "Дни на хотелите" с топ предложения се включват луксозни хотели, по-малки семейни и бутикови къщи за гости, казаха за БТА от пресцентъра на общината, която е организатор на тематичния уикенд.

Хотелиерите са приготвили изненади за гостите си. Някои от тях са заложили на безплатен велопоход до стария град в Созопол, други пък дават възможност за пилатес на открито. Цените са повече от примамливи. Хотел в близост до центъра на града предлага например нощувка в двойна стая, вечеря и закуска за двама на цена от 70.00 лева. На по-ниски цени бургазлии и гости на града могат да нощуват и на остров Света Анастасия, единственият обитаем в Черно море.