В гориста местност край с. Вресово бе открито тялото на айтоския свещеник Ромил Негозов. В операцията по издирването са се включили полицейските служители от сектор "Издирване" към отдел "Криминална полиция" при ОДМВР - Бургас, Районни управления - Айтос и Руен, горски служители и доброволци.

Отец Ромил бе обявен за издирване, след като вчера около 10.30 ч. излязъл от църквата в Айтос, като заявил, че отива на кръщене в Руен. В следобедните часове имал ангажимент в Айтос, който пропуснал, но това дало на съпругата му основание да сигнализира в полицията за изчезването му.

Организираните полицейски и горски служители са локализирали около 10.00 ч. сутринта днес автомобила на свещеника - "Дачия Дъстер", с бургаска регистрация, в землището на с. Череша. С помощта на следово куче с водач - служител от Специализираните полицейски сили и вследствие на проведените действия по претърсване на района в близост до "Дачията", е открито тялото на свещеника без видими следи от насилие.

Предстои тялото да бъде откарано за аутопсия в отделение "Съдебна медицина" към УМБАЛ - Бургас. По случая е образувано досъдебно производство.