17-годишен младеж е бил намушкан в Бургас малко след 13:30 ч. на 2 февруари. Той е откаран по смешност в УМБАЛ Бургас, където е прегледан, няма опасност за живота му. Извършителят на престъплението - 22-годишен мъж, също от Бургас, е задържан, съобщиха от полицията.

Намушканият младеж е открит в градинката пред църквата "Св. Йоан Рилски", а по-късно е установено, че самият инцидент е станал на метри оттам - в района зад Новата поща, съобщава Бургасинфо.

По-първоначални данни на пострадалия, той не е познавал извършителя, с когото се е скарал и нападателят му е нанесъл порезна рана в областта на рамото. Според запознати обаче най-вероятно младежите са се познавали. По случая има трима свидетели.

Задържаният е направил пълни самопризнания и предал сгъваемия нож, с който е извършено пробождането. Междувременно потърпевшият 17-годишен бургазлия отказал да бъде хоспитализиран и напуснал УМБАЛ - Бургас.

22-годишният извършител на деянието е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление - Бургас.  Нито пострадалият, нито задържаният са криминално проявени, уточниха от ОД на МВР Бургас.