С редуциран състав ще работят морските спасители на плажа в Слънчев бряг от 1 септември, заради по-малката натовареност на ивицата, което позволява намаляване на екипите. Въпреки редуцирането, предвидени са достатъчно спасители на северния, централния и южния плаж. Промяната ще е незначителна, каза управителят на ивицата в Слънчев бряг Кирил Спасов.

Той информира, че до края на сезона концесионерът има право по Закон да променя поетапно броя на спасителите и медицинските лица в зависимост от посещаемостта на плажуващите.

На южната ивица в Слънчев бряг например от 1 до 14 септември за сигурността на летовниците ще се грижат 12 спасители, а не както досега 18. От 15 септември на южния плаж ще останат 3 спасителни поста с по двама спасители.

До пълното приключване на туристическия сезон плажът ще остане охраняем. Спасителите и медицинските екипи ще дежурят по цялата ивица до 30 септември съгласно Наредбата за водно-спасителната дейност. Дотогава ще бъдат запазени наблюдателните вишки, плаващите обозначителни знаци, информационните табели, дървените пътеки на пясъка.

Очертава се морето да е подходящо за почивка и през септември. Ние сме длъжни да гарантираме сигурността на туристите. Без промяна остава работното време на дежурните спасители - от 8.00 до 18.00 часа, каза Спасов.

В началото на сезона на плажа в Слънчев бряг бяха монтирани 93 мощни лампи. Вечер са осветени пясъкът, част от морето и крайбрежната алея.