Над 200 ретро автомобила и мотоциклета от 6 държави пристигат на парад в Бургас. Това съобщиха организаторите от Авто-мото клуб Ретро.

Дванадесетото издание на парада в морския град е на 6 юли пред Пантеона в Морската градина. Старите автомобили, които могат да бъдат разгледани там, са от България, Сърбия, Словения, Русия, Чехия и Хърватска.

Сръбски колекционер пристига с "Понтиак", произведен през далечната 1931 година, от времето на сухия режим в Америка.

Любителите на ретро возилата ще видят дебют на Форд кабриолет от 1934 година. Реставрираният автомобил е единствен засега на Балканите и пристига от Търговище. На изложението ще бъде представен и бутиков състезателен автомобил SIN CARS на колекционер от Велико Търново.

Тазгодишното изложение на Ретро автомобили в Бургас ще се проведе в подкрепа на 5-годишната Цвети, съобщиха организаторите. Момиченцето е родено преждевременно и е с диагноза Детска церебрална парализа. Болестта е засегнала крайниците на детето и то има нужда от продължително лечение и операция в САЩ, за да може да ходи.

По време на автомобилното изложение ще бъдат поставени кутии за дарения. Всеки, който е съпричастен към съдбата на малката Цвети ще може да дари средства за лечението й.