В Ахтопол започва ваксинацията срещу COVID-19. Мобилни екипи от Бургас ще пристигнат днес в града. Кметът на града Станислав Димитров сподели, че жителите на града и съседните села, които имат желание, ще бъдат ваксинирани в кабинета на ул. "Свети Никола".

Мобилните екипи ще обхванат почти цялата територия на община Царево. До момента желаещите са около 60 души. Те ще бъдат имунизирани с ваксината с "Астра Зенека". За жителите на общината е осигурен транспорт до кабинета. Мобилните екипи ще останат днес от 11:00 ч. до 13:00 ч. в Ахтопол, след което ще отидат в селата Кости и Бродилово.

Венцислав Стефанов от Ахтопол сподели, че най-големият проблем на жителите на града е, че не могат да се придвижат до Царево, за да получат медицинска помощ, след като града остана без личен лекар. "Хубаво е, че ще дойдат мобилните екипи, за да може всички ние да се възползваме от медицинските услуги. Нямам притеснения и отдавна очаквах момента да се ваксинирам." - сподели пред камерата на БНТ Венцислав Стефанов. Трудностите за жителите на Ахтопол са липсата на лекар и на транспорт до Царево, където жителите могат да получат медицински услуги, подчерта жителят на Ахтопол. Преди малко повече от месец Ахтопол остана без личен лекар, след като д-р Марков се пенсионира.