Туристи се оплакаха от лоши условия, ниска хигиена и дървеници в хотел, за който платили по 90 лева на вечер. Мястото за настаняване се намира в Черноморец, предаде Нова телевизия.

"Посещавал съм доста хотели, но такъв видях за първи път - мърсотия. Това място за настаняване ако е критерий за посещаване от възрастни и деца - за мен е пълен резил", каза Иван Колев.

Снимка: Скрийншот от Нова телевизия

Той твърди, че снаха му е получила обрив след първата вечер в хотела. "Помислихме си, че има комари. След втората нощувка беше цялата нахапана от дървеници", допълни Колев.

Снимка: Скрийншот от Нова телевизия

На въпрос дали е потърсил възможност за разговор с управителя на място, Иван каза: "Там не можеш да намериш никого - нито управител, нито човек на рецепция", добави мъжът.

Снимка: Скрийншот от Нова телевизия

Туристите подават сигнал до РЗИ-Бургас. Оттам отговориха, че ще извършат проверка по случая.

"Хотелът е обезпаразитен по всички изисквания - всяка една стая и коридор. Това можем да го докажем с документи. До момента туристите, които са ни гостували, са оставали много доволни и очаровани", обясни управителят на хотела.

Министерството на туризма също извърши проверка по сигнала. "При цялостната инспекция на обекта не бяха установени нарушения, вероятно хотелиерът е отстранил това, което е било като нередовност. Предстои да извършим повторна проверка, за да сме сигурни, че цената и качеството отговарят на исканата туристическа услуга", заяви началникът на отдел "Регулиране на туристическите дейности" Елеонора Добрева.