Плажните ивици в Слънчев бряг - северна, централна и южна, стават неохраняеми от 1 октомври. Последният работен ден на морските спасители изтича след 18,00 часа днес. От утре туристическият сезон на практика е закрит. Това информира управителят на плажа Кирил Спасов. Той апелира към летовниците, които все още са на почивка в Слънчев бряг, да бъдат особено внимателни при влизането в морето.

От началото на сезона сигурността на туристите бе гарантирана чрез водно-спасителна дейност, както изискват нормативните разпоредби. От 1 септември започна поетапно редуциране на броя на спасители в съответствие с намаления брой на туристите.

Отчитаме един добър сезон, въпреки трудностите. Равносметката е, че приключваме сезона без тежки инциденти. Плажът бе обезпечен не само с професионални спасители, но и с денонощна охрана. Служителите следяха стриктно за реда на ивицата и предотвратиха опити за кражби от разсеяни туристи. За заловените на място крадци незабавно сме информирали органите на МВР. Доволни сме, че сезонът премина спокойно за нашите гости и се надяваме, че всички те са останали доволни от услугите, каза Спасов.