Повече от 300 полицейски служители ще бъдат командировани през летния сезон по Южното Черноморие, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР - Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Вече има засилени полицейски патрули, както по основните артерии, така и по пътища, които сме анализирали като рискови, посочи Калоянов.

Като пример той даде засиления трафик през почивните дни. Там, където беше необходимо, пререгулирахме движението на пътникопотока, за да може да има по-бързо изтегляне, обясни ст. комисар Калоянов. Той подчерта, че освен усилията на полицията, всеки водач, сядайки зад волана, трябва да носи отговорност за опазване на човешкия живот.

На официална церемония по повод 144 години от създаването на Министерство на вътрешните работи и професионалния празник на служителите от МВР - 5-ти юли кметът на Бургас Димитър Николов връчи ключове за автомобил за нуждите на дирекцията.

Вижте снимки >>

"Без помощта на МВР, местната власт няма как да се справи с осигуряването на обществения ред, безопасността и безпроблемното провеждане на общински мероприятия. Още повече, че сме в началото на един активен летен туристически сезон, който хиляди бургазлии очакват, за да осигурят поминък на своите семейства, а вие осигурявате обществения ред", каза кметът.

Снимка: БТА

Според Калоянов, вероятно до края на тази година ще започне строителството на новата сграда, където ще се помещава Четвърто Районно управление.

Снимка: БТА

Общината ни предостави терен, имаме разрешително за строеж, тепърва предстоят процедурите за обществени поръчки, които се провеждат от МВР. Имам уверението на кмета на общината, че ще бъдем подпомогнати и финансово за строежа. Теренът, който ни е предопределен, се намира точно до плувния басейн в комплекс "Меден рудник" и представлява географския център на жилищния комплекс, обясни Калоянов.

Снимка: БТА

Сградата ще бъде изцяло нова и ще отговаря на всички съвременни изисквания за едно полицейско управление. В момента Четвърто Районно управление - Бургас се помещава в бивша детска градина, която не е пригодена за полицейски нужди.

Снимка: БТА

По повод празника на МВР бяха връчени награди и показани атрактивни демонстрация на Централен полицейски карате и джу джицу клуб Бургас.

Снимка: БТА