Наред с медиците, днес социалните работници нямат много свободно време да празнуват, дори да се усмихнат. Защото са при онези, които имат нужда от помощ - възрастните, болните, самотните, бедните. Но се надявам, че по някое време ще хвърлят поглед на социалните мрежи и интернет, за да видят този поздрав от мен и от всички бургазлии. Това обяви днес кметът на Бургас Димитър Николов.

"Искам да им кажа и дано го прочетат, че се гордея с тях, с професионализма, добротата и принципите, които отстояват. Честит 17-и март - професионален празник на социалните работници!", каза още той.

С цел да се ограничи струпването на хора в автобусите, от днес синята зона в Бургас ще е безплатна до второ нареждане. Получени са и многобройни запитвания от фирми и физически лица, готови да помогнат на града със снабдяване на предпазни средства и дезинфектанти.

"Много бургаски компании изявиха желание да помогнат с хотели, коли, служители или средства, с които да помогнат на града. Една от фирмите дори изяви желание да закупи апарати за обдишване за УМБАЛ - Бургас. Благодаря им за това! Има и много граждани, които се обаждат с желание за доброволен труд и се организират в социалните медии, но искам да заявя, че до момента не желаем да застрашаваме живота на хора, които идват да полагат доброволен тук. Освободените от администрацията служители в сферите на Култура, Туризъм и Спорт са поели тази функция. Обявеният горещ телефон за доставка на храна за възрастните хора непрекъснато звъни, изпълняват се много заявки. Много са запитванията и въпросите, но се търсим разбиране от нашите граждани", заяви още кметът.