Венци и цветя в знак на почит и признателност бяха положени днес пред Паметника на моряка в Морската градина на Бургас. Военният ритуал, в който участваха представителни части на Флотилия бойни и спомагателни кораби - Бургас, е по повод 141-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България.

Снимка: Община Бургас

Кметът Димитър Николов отправи поздрав към морските военнослужещи в града.

"Приемете моите най-сърдечни поздрави за празника на Военноморските сили на Република България. Създаден преди 141 години, преминал през славни битки и запазил войнския си дух до днес, военният флот на България се модернизира и участва в редица съвместни учения с военноморските флотове на черноморските и други страни. Благодаря на всички мои съграждани, които избраха да служат и изпълнят своя дълг към родината.
Професията на морските военнослужещи е сурова и изпълнена с трудни моменти. За нея се изисква издръжливост, мъжество и професионализъм, които нашите моряци са доказали, че притежават. Пожелавам на служещите във Военноморските сили на Република България здраве, успехи и попътен вятър. Честит празник!", каза Николов.