Нагъл измамник е успял да открадне всички спестявания на глухоняма млада жена от Бургас. Мъжът е задържан, а полицията разследва случая.

Мошеникът се запознава с бъдещата си жертва в интернет, пишат си дълго време, а впоследствие се срещат. Подлъгва я да пътуват заедно уж при родителите му в Турция и по време на това пътуване й отмъква голяма сума пари и мобилни телефони за близо 3000 лева, съобщи Нова телевизия.

Това се случва на 6 ноември, като жената изоставена в созополското село Крушевец. Двамата пътували заедно с двете му деца. Той й обещал, че ще купи жилище, в което да живеят в южната ни съседка.

30-годишният Ерхан Арамисов е задържан на влизане от Турция към България на ГПП "Малко Търново". В ареста е за 72 часа.

"В обясненията си първоначално Арамисов е заявил, че с пострадалата са се запознали в началото на годината по интернет. Впоследствие той, заедно с децата и съпругата си, гостували на измамената", каза окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

"Обвинението, което е повдигнато срещу Ерхан, не е за измама, а за кражба. В първоначалните си показания пострадалата е заявила, че предмет на посегателство са били 30 000 лева. Впоследствие е посочила, че сумата е 15 000 лева".

Той допълни, че според показанията й наличните пари билаи съхранявана в дома й. Тя твърди, че парите й са събрани от спестявания от наследство и от ТЕЛК.

Жената от Крушевец станала свидетел на изоставянето на измамената.

"Момичето слезе от една кола, за да си купи цигари. Мъжът в автомобила уж я чакаше. Когато момичето излезе, колата я нямаше. Тя изпадна в истерия. Дадохме й лист, за да ни напише какво се е случило. Той я е излъгал, че се е развел и иска да живее с нея. После се свързахме с нейна приятелка, която сподели, че този мъж й е бил съмнителен, но измамената не повярвала", разказа собственичката на магазина Магдалена Войнова.

"Според думите на обвиняемия той я е изоставил, защото тя не е искала децата му да пътуват с тях. Предвиденото наказание за деянията му е до 8 години затвор. Най-вероятно обвинението ще бъде изменено в по-тежка квалификация", допълни Чинев.

В петък Районният съд в Бургас ще гледа искането на прокуратурата младият мъж да бъде задържан за постоянно. Той също е глухоням.