Първото у нас предприятие за ръчно направена италианска паста ще се строи край Бургас. Инвеститорът е закупил 9 декара от индустриалната зона край града, съобщиха от прессужбата на общината.

Прогнозната инвестиция е за около 5 милиона лева. Компанията е обявила, че ще стартира с 10 работника, с опция да ги увеличи до 40. Нейният интерес към Бургас е продиктуван от стратегическото географско разположение на града и качествените зърнени култури, които произвежда регионът.

Това не е единствената нова италианска инвестиция в Бургас. Отново в индустриалната зона стартираха подготвителни дейности по изграждане на производствена база на италианска компания, която е производител на детайли за обувната промишленост. През март в индустриалната зона е планувано да отвори врати Център за търговия и сервиз на селскостопанска техника, друга фирма също през март ще открие производство на тръби за водопроводни, канализационни, газопреносни мрежи.

Интерес към индустриалната зона край Бургас е проявила и компания, която иска да закупи терен от 6 декара, върху който да изгради база за производство на детски играчки.

Индустриалната зона край Бургас е с площ 111 декара и скоро ще бъде запълнена, информираха от общинския пресцентър. Община Бургас планира развитието на следващи две индустриални зони - "Юг" край комплекса "Меден рудник" и най-голямата като размер в региона, около 3 000 декара, близо до село Равнец.