Жители на Черноморец негодуват срещу рибарското пристанище, което е разширено и обновено за 10 милиона лева. Пристанището функционира от 3 г., а за това време хората с ужас наблюдават как пясъкът от плажа изчезва.

Капацитетът на съоръжението е за домуване на 110 лодки, но в момента зимуват не повече от десетина и няколко яхти.

"Една трета от плажа го няма на този етап, ние се притесняваме какво ще се случва в следващите години", коментира Яна Николова от Инициативния комитет пред bTV.

Според местните хора туристите въобще не са доволни от плаж "Черноморец".

"Откакто беше завършено пристанището, пясъкът изчезна, за което ние търсим отговорност от проектантите, строителите и изпълнителите", каза собственик на малки хотели.

Над 300 души са се подписали в подписката.

"Бизнесът на хората загива тотално. Почиващите намаляват, защото морето стана едно блато", каза друга жена от протестиращите.

Кметът на Черноморец Добри Добрев обеща да участва в предаването, но минути преди включването се обади и каза, че спешно му се е наложило да пътува за София.

Има проект за изграждане на буни, но местните хора не са съгласни и с това предложение.

"Не сме съгласни с бетон да оправяме още бетон. Искаме обследване на плажната ивица и теченията, след което да се каже какво трябва да се предприеме от тук насетне", заяви една от протестиращите.

Концесионерът на плажа също призна, че проблемът с отнемането на пясъка и затлачването на плажа е голям, но не иска да се конфронтира с общината.

От областната управа обясниха, че са изпратили писмо до четирите ресорни министерства - на транспорта, туризма, екологията и регионалното развитие, за съставяне на комисия, която да реши проблема с централния плаж на Черноморец.