Обемен надпис от няколко букви ще посреща новодошлите на площад "Царица Йоана" пред жп гарата в Бургас. Това решиха общинските съветници с 31 гласа "за", 5 "против" и 2 "въздържал се".

След усилен дебат беше решено надписът да струва до 20 000 лева, да бъде на кирилица, за вида на дизайна му да бъдат поканени учебни заведения, а изработката и монтажа да бъдат възложени на професионална фирма. Не беше уточнено какви ще бъдат буквите и какво ще означава надписа. Отпадна и първоначалното предложение същата конструкция да стои и на входа на Морската градина, предаде Бургас

Решението беше взето след усилени дебати след предложение за поставянето на модулни конструкции с надпис "Аз обичам Бургас".

Според Ангел Божидаров идеята не е оригинална, защото я има в много градове. Той предложи да се направи символ на Бургас - статуя на св. Николай Чудотворец.

Кирил Начев посочи, че не може една такава арт инсталация да остане без участието на бургаските художници. Той предложи да бъде направен конкурс за избор на проект на инсталацията.

Юлиян Станков предложи изпълнители на проекта да са бургаски училища, а община Бургас да ги подпомогне. Кметът Димитър Николов посочи, че се ангажира да бъдат осигурени средства, ако учениците се заемат с тази задача.

Възражение направи Димитър Людиев. Според него, инсталацията няма да е безопасна, ако се изработи от ученици, това ще се гарантира, ако се направи от фирма, която се занимава с това.