Днес 10 музея и туристически обекта на територията на община Бургас ще работят с вход свободен като се включват в инициативата "Денят за Вас" на Министерството на туризма.

Авиомузеят Бургас, Къщата музей "Петя Дубарова", музеят на остров "Св. Анастасия", Историческиият музей, Етнографският музей, Археологическият музей, Природонаучният музей, Туристическият комплекс "Акве Калиде", Културният център "Морско Казино" и Бургаска художествена галерия "Петко Задгорски" очакват посетители безплатно през целия ден.

Бургас е първата българска община, която се включва в инициативата "Денят за Вас". Към нея ще се включат и други морски общини в областта. Засега участие са заявили още Приморско и Поморие, съобщиха от община Бургас.

Целта на инициативата "Денят за Вас" на Министерство на туризма е да се привлекат повече посетители както към културно-историческите забележителности, така и към туристическите атракции в страната, като в един ден през лятото, в периода от 15 юни до 8 септември, всички музеи и туристически обекти на територията на съответната община бъдат с вход свободен. Това е един от фокусите в работата на министерството на туризма през 2019 г., обявени в началото на годината с посланието "Естествено в България".