Общинският превозвач "Бургасбус" ЕООД съобщи, че от днес, 12 ноември, всички жители и гости на Бургас могат да ползват интернет платформата www.a2b.burgasbus.com. Тя дава възможност за достъп в реално време до полезна информация за градския транспорт през електронни устройства с операционна система Андроид и Уиндоус.

Така през мобилния си телефон вече можете да съставите желан маршрут, да следите изпълняваните линии и преминаващи през спирките превозни средства, както и местоположението на движещите се автобуси и тролейбуси на "Бургасбус" ЕООД.

На електронните табла по спирките се вижда информация кога идва следващият автобус. Новото приложение дава възможност да следите и още три автобуса след него, движещи се по маршрута.

До края на тази година платформата ще бъде в тестов режим и е възможно понякога да не сработва по най-добрия начин. Ще бъдат положени всички усилия тя да придобие завършена функционалност.

Стикери с настоящата информация и QR код за вход към платформата са залепени във всички превозни средства, обслужващи градската транспортна схема, и в касовите салони на "Бургасбус".