Бургас за първи път ще се присъедини към всички градове и държави в световен мащаб, които честват Деня на мира - 21 септември, като отбележи значимата дата със семинар на учителя по майндфулнес и медитация Яна Янева, съобщават от община Бургас.

Събитието ще се проведе на 21 септември от 18:00 часа в зала "Петя Дубарова" в Културен център "Морско казино".

Практиката на 21 септември е подходяща както за големи, така и за малки, и за хора от всякакви професионални сфери и религиозни възгледи. Участието е безплатно, но има задължителна регистрация.

Яна Янева e сертифициран учител по майндфулнес и медитация. Тя започва духовния си път с кундалини йога, а от края на 2011 г. се фокусира главно върху практиките по медитация и осъзнатост. Обучава се ежегодно в Тайланд и е ментор на различни международни програми и консултант към World Peace Initiative.

Яна преподава активно през последните 4 години като организира различни обучения и уъркшопи в България и чужбина. Тя споделя, че медитацията променя живота й и това я кара да задълбочи практиката си, за да може да предаде нататък знанието.

21 септември е Световният ден на мира. Денят е определен още през 1981 г., а две десетилетия по-късно е приет от ООН като ден на ненасилието.