Над 60 различни вида бира ще предложат производители на Metalhead Beer Fest в Бургас. Тринайсет са българските пивовари и три - от чужбина. Фестът ще е в парка "Минерални бани", а стартът му ще бъде даден на 31 юли в 18.00 часа.

Пивоварна от Румъния ще се представи с чeтири вида бира, Унгария и Сърбия ще изложат крафт бири родно производство.

Освен възможността да опитате невероятно разнообразие от крафт бири под шарената сянка в парк "Минерални бани", на феста ще се слуша и рок музика. Ще има открита сцена, на която ще видим бургазлиите от Силует и Lek City Case, както и софийските Brothers in Blood и People of Maha. За настроението на посетителите ще се грижат още DJ Ряз, DJ Джонката и Rawk"n"roll.

През двата фестивални дни, (31 юли, 1 август), със сигурност няма да останете гладни. Освен огромното разнообразие от бира, ще откриете в парка най-интересното от стрийт фууд кухнята. Ще можете да избирате между сочни бургери, паея, домашен сладолед и много други вкусотии. Също така са предвидени зони за игри и винтидж маркет.

Целта на Metalhead Beer Fest е популяризиране на крафт бирената култура в Бургас (и България) и затвърждаване на града на фестивалната сцена на България.