Фестивал "Биле Фест" започва от днес на остров Света Анастасия. Това е второто му издание. И през тази година в духа на Еньовден красивото място ще посреща своите гости с интересна програма посветена на билките и на морето.

Предвидено е почистване на морето, засаждане на билкова градинка и празник на народното творчество, съобщи пред БНР управителят на Острова Павлин Димитров:

"И през трите дни ще има малък базар за български стоки, изделия с билки, козметика, бижута, презентация на странджанския чай. В събота сутрин водолази от "Приятели на морето" ще почистят морското дъно край "Света Анастасия" и ще извадят миди, които ще приготвим на тенекия. С тях ще посрещнем туристите, които ще дойдат с корабчето в съботния ден. Посетителите ще могат да се разхладят с прочутата ни медена лимонада. В неделния ден ще представим обичая "Еньова буля" и всеки, който желае ще може да премине през еньовия венец."

По предварителни заявки очакват се над 300 туристи в дните на "Биле фест". В ресторанта на острова ще се предлага специалното меню в което са използвани билки, а гостите ще могат да се разхладят и с уникална билкова бира приготвена специално за фестивала.