Атрактивни паркури и безплатна езда очакват всичи зрители тази събота на Конна база в парк "Езеро". Поводът за това е Тодоровден, празник наречен за здравето на конете, чийто покровител е Свети великомъченик Теодор Тирон.

Преданията разказват, че на този ден светецът обличал девет кожуха и отивал при Бога да проси за лято. В негова чест на много места се организират надбягвания с коне.

Общинско предприятие "Спортни имоти" и клуб по конен спорт "Кан Крум" ще отбележат празника с едно от най-зрелищните упражнения - надскачане. За децата са предвидени забавни разходки с понитата Султана и Бенджи.

Входът е безплатен, началото е в 10:00 часа. Пред публика, за първи път тази година, ще скачат едни от най-добрите коне на България. Своите умения в атрактивни паркури ще демонстрират професионални състезатели от бургаската конна школа. Сред тях ще са носителят на купа "Ген. Крум Лекарски" Пламен Радославов и Сияна Базотева, избрана сред 10-те най-добри спортисти на Бургас за 2017 година. Стопаните на базата и спортния клуб подготвят почерпка за гостите.