Автобус на градския транспорт в Бургас се е ударил с лека кола и се е врязал в оградата на Изпълнителната агенция "Рибарство и аквакултури". Пострадал е шофьорът на леката кола, който беше откаран в болница, съобщи Радио Бургас.

При завой водачът на автобуса по линия 11 губи контрол над превозното средство и се удря в автомобила, който се е движел с предимство. Това обясниха хората, очевици на случилото се. Районът е особено натоварен и оживен, в близост има и кафе с външни маси. Хората поясниха:

"От 1000 години говорим, че това кръстовище не е правилно регулирано. Вижте с автобуса какво стана, вижте човекът къде лежи, варненска шкода. Автобусът мина със скорост".

"Автобусът просто не можа да вземе завоя, излетя от завоя, набра всички коли, които бях наоколо и се спря и се заби в оградата на пристанищната администрация. Никой не успя да рабере причината, просто изведнъж излетя. В автобуса нямаше толкова много хора, може би 6-7 души. Понеже тук е последна спира и тук трябва да спират, може би затова нямаше толкова много хора".

"Днс цял ден кракът ми се схваща и вместо спирачката натиснах газта и ги ударих. Не спрях въобще. Кракът ми се схвана. Онзи ден пак така", обясни шофьорът на автобуса.

Той беше прегледан на място и е в добро състояние. Пострадалият мъж от автомобила е контактен и е откаран в болница. Няма пострадали пътници.