Авиомузеят в Бургас през тази година е бил посетен от 32 000 души, съобщиха от пресслужбата на местната община. От там информират, че до края на декември авиомузеят ще работи, но с променен зимен график - от сряда до неделя от 9:00 до 17:00 часа. През коледните и новогодишните празници авиомузеят ще работи само с предварителна заявка.

Тази година най-новата атракция на авиомузея е обновеният самолет Ту-154. В него интерактивна презентация показва историята на българската гражданска авиация. Освен него, посетителите може да разгледат и останалите попълнения в парка на музея - Ан-2, Ан-12, пилотската кабина на Ан-24, МиГ-17, МиГ-21. Освен близкия контакт с машините, всеки желаещ може да изпробва уменията си на пилот с помощта на очила за виртуална реалност.

В началото на следващата година ръководството на авиомузея ще открие ученически членски клуб. Дейността му ще продължи през цялата учебна година, като веднъж месечно ученици ще бъдат гости в авиомузея. Целта е децата да бъдат запознати с любопитни и факти и интересни моменти от авиацията. Ще бъдат провеждани срещи с професионалисти в областта на авиацията, ще има и лекции от авиоексперти.