Авиомузеят в Бургас отново е отворен за посетители с редовно работно време. От 9.00 до 17.00 часа, включително събота и неделя, авиомузеят ще посреща желаещи да разгледат експозицията на пътнически, селскостопански и военни самолети, разположена на открито на летището в града. Това съобщиха от пресслужбата на общината.

В съответствие със заповедта на министъра на здравеопазването, посещенията ще се извършват при спазване на изискването за социална дистанция и на всички противоепидемични мерки.

Няма да сбъркате, ако заведете децата си в Авиомузей Бургас

Снимка: Община Бургас

На летището в Бургас посетителите могат да видят истинската "легенда" на авиацията - самолетът Ан-12, в който има интерактивна изложба, както и реактивния пътнически самолет Туполев - Ту-154. Любителите на силни усещания могат да опитат авиаторските си умения с тестови полет с МиГ-17 Ф Fresco, както и с фронтовия изтребител МиГ-17, който е най-широко разпространеният самолет по време на войната във Виетнам.

Музеят на авиацията в Бургас разполага с 9 летателни машини, сред които има представители на селскостопанската, гражданската и военната авиация.

 

Няма да сбъркате, ако заведете децата си в Авиомузей Бургас

Снимка: Община Бургас