Осем шофьорски книжки ще бъдат отнети за срок от 3 месеца, а паралелно с това на водачите, превишили скоростта на територията на Бургаска област в рамките на провежданата акция "Скорост" ще бъдат наложени и парични санкции. Това обяви на нарочен брифинг днес комисар Неделчо Рачев, началник отдел "Охранителна полиция и КАТ" при ОД на МВР - Бургас.

Камерите за скорост в стартиралата на 13-ти май акция "Скорост" са засекли три драстични случая на нарушения - с 135 км./ч., 133 км./ч. и 131 км./ч. при ограничение от 60 км. Нарушителите ще бъдат санкционирани с глоби от 900 и 1000 лева, както и три месеца лишаване от свидетелство за управление на МПС, заяви Рачев.

В хода на акцията са констатирани общо 1 271 нарушенията на скoростта на територията на Бургаска област. Пет от осемте водачи, на които ще им бъдат отнети шофьорските книжки вече са установени и са получили фишoвете си. Предприети са незабавни мерки за провеждане на бързи административни производства.

Контролът на ОД на МВР - Бургас по повод управлението на МПС от водачи, употребили алкохол, също е непрестанен, заяви Рачев. Той каза, че последният случай, е за шофьорът хванат с 3,47 промила на територията на областта. Той е установен и е образувано бързо производство. Очаква се съдебното решение.

От началото на месец април до настоящия момент са установени 32 случая на водачи, управляващи моторно-превозно средство след употреба на алкохол.