Съдебните лекари са установили около 53% изгаряния по тялото на бургаския затворник Горан Горанов, за разлика от първоначално изготвената експертиза, която посочва около 20% изгаряния. Това стана ясно на поредното заседание на Районния съд в Бургас по делото, на което бяха изслушани 5 вещи лица чрез видеоконферентна връзка и изготвените съдебно-медицински експертизи. 

Обвиняеми по делото са надзирателите Ангел Мавров и Стилиян Карчев за причиняване на смърт по непредпазливост. Те са подсъдими за това, че на 25 март 2017 г., за времето от 07.00 до 07.30 часа, в качеството им на надзиратели в затвора в Бургас, чрез бездействие, по непредпазливост причинили смъртта на 32-годишния затворник Горан Горанов. Авария на парното отопление в килията на Горанов го обгори с водна пара при температура 140 градуса и той почина същия ден.

За следващото заседание Районният съд в Бургас допусна извършването на съдебно-техническа експертиза, която да отговори на поставените от защитата въпроси, относно изчисления за времето за напълване на килията със съответното количество пара, температурата на тази пара и ако има отворен прозорец или отвор, това ще окаже ли влияние върху посоката на движение на парата и концентрацията, нейното наслояване в ниската част от килията.

Изслушаните вещи лица предложиха на съда да определи хонорар на всеки от тях по 100 лева. Специалистите ще дарят своите възнаграждения на РЗИ - Бургас, с оглед епидемиологичната обстановка и разходите, което те правят.