1800 бебета са родени в Бургас от началото на 2019- та година до Коледа. Със сигурност те са повече от децата, дощли на бял свят през миналата, но след Нова година, ще изчислим точно процента. Бургазлийки предпочитат раждането по естествен път, това става с операция само, когато има съответните медицински показания. Това съобщи за „Труд“ шефът на Родилното отделение в държавната болница УМБАЛ д- р Антонио Душепеев.

По празниците, при нужда, бургаските родители и гости на града, могат да разчитат на дежурните кабинети и детските отделения. В държавната болница- УМБАЛ има две детски отделения. Деца се приемат още и в Инфекциозното отделение на здравното заведение, и в Неонатологията. В УМБАЛ работи Детски спешен кабинет, където при нужда идва педиатър и насочва болните към съответното отделение.

Освен това в Медицински център „Свети Николай Чудотворец“ дежурят лекари, при които джипитата могат да пращат пациенти, включително и деца, когато личните лекари не са на работа. Детски отделения има и в болниците „Бургасмед“, „Маджуров“ и „Лайф Хоспитал“.