Натали Георгиева разби хегемонията на софийската испанска гимназия “Мигел де Сервантес” с безапелационните 95 точки от 100 възможни през март във Велико Търново.

Това е пореден успех за младото момиче, което намери място и в челната десетка на националната олимпиада по БЕЛ. Миналата година тя бе “Ученик на годината” в категория “Хуманитарни науки” в конкурса на Община Бургас и първенец за 10 клас в републиканската Олимпиада по испански език.

Има отличия и за художествен превод и разказ. В предходни години стигна три пъти до национален кръг на състезание по английски, както до националните кръгове на олимпиадите по химия и история.

Преди дни Натали Георгиева бе в Брюксел по покана на евродепутата Светослав Малинов като победител в инициирания от него конкурс за есе "Европейско междучасие".

”Уча с разбиране, никога не се опитвам да го правя наизуст. Ако говорим конкретно за езиците, там винаги търся логическа връзка между думите (например чрез корена). Когато човек има достатъчно богат речник, след това всичко е много лесно. Точен пример за подражание нямам, а имам един собствен идеал, който следвам. Искам един по-добър и справедлив свят. Знам, че звучи като клише, но в наши дни наистина е необходимо”, споделя Натали.